Press "Enter" to skip to content

Shopping i Norge

Norge har blitt et mer og mer populært reisemål for shopping, og nordmenns eget forhold til shopping har også endret seg mye de siste årene. Velferdsøkningen har gjort at mange har fått mer penger, og det har blitt åpnet en rekke motebutikker med luksusmerker i de store byene i landet.

5 populære ting å ta med seg hjem etter ferien i Norge

Ostehøvel: Denne verdenskjente oppfinnelsen ble designet av Thor Bjørklund i 1920, og finnes i de aller fleste hjem i Norge.
Lotus boller: En serie av kjøkkenutstyr med farger og mønster som minner om 60-tallet.
Fragmenter av Norge – skjerf: Tynne skjerf med ull som passer perfekt som pynt til antrekket.
Norsk ullpledd: Kvalitetspledd med mønster og motiv som minner om norsk natur.
Vaffelformet kjeleunderlag: Nordmenn er glad i vafler, og disse kjeleunderlagene er laget av silikon.

Norske suvenirer

Er det ett plagg som minner om Norge, bortsett fra bunaden, så er det Mariusgenseren. Disse genserne er strikket, og mønsteret er inspirert av tradisjonelle seterdalsgensere. Mange turister kjøper Mariusgenseren som en suvenir fra Norge, men den kan ofte være veldig varm, og mange nøyer seg derfor med t-skjorter med mønsteret på isteden. En veldig populær ting å ta med seg hjem etter et besøk i Norge er et troll. Det kan være troll på postkort, på plakater, som kjøleskapsmagnet, eller en figur til pynt. Andre samleobjekter er også populært for turister. Dette kan variere i alt fra magneter, shot-glass, klær, og nøkkelringer. Disse objektene har gjerne elg- eller viktigmotiv, men kan også si, for eksempel «Jeg elsker Norge».

De beste kjøpesentrene

Oslo City er et av Norges mest populære kjøpesentre, og dette ligger midt i Oslo. Kjøpesenteret er det mest besøkte i Norge med hele 90 butikker og restauranter. Senteret har fem etasjer, men er allikevel oversiktlig. I de ulike butikkene kan du finne alt du trenger av sko, klær, smykker, interiør, elektronikk, apotek, og mye, mye mer. I tillegg har Oslo City et godt utvalg av service-butikker. Du finner bland annet frisører, og medisinske sentre. Plasseringen til kjøpesenteret er veldig optimal. Det ligger midt i Oslo, med kun et par minutters gåavstand fra Oslo sentralbanestasjon og bussterminal.

Bergen har også god mulighet for shopping, og her finner vi blant annet kjøpesenteret Galleriet. Dette ligger i sentrum av Bergen, og ble åpnet i 1988. Her har man mange muligheter til shopping i de 70 butikkene som er fordelt på syv etasjer. Senteret ligger redd ved siden av fiskemarkedet i Bergen, og er altså meget sentralt.