Press "Enter" to skip to content

Norsk natur

Er det en ting Norge er kjent for, så er det den vakre naturen, og alt den har å by på. Norge består hovedsakelig av fjell og vill natur, og det finnes utallige muligheter og aktiviteter man kan gjøre for å oppleve de fine fjellene og fjordene. Nord-Norge er et attraktivt reisemål for både utenlandske turister og nordmenn, og her kan man se de utrolige fenomenene på himmelen som nordlys og midnattssol.

Nordlys og midtnattsol

Det nydelige nordlyset, også kalt Aurora Borealis, kan man se om natten. Lyset ser ut som vegger eller søyler av røyk som danser over himmelen, og fargene er lysende grønn med litt rosa eller lilla i kantene. Lyset varer vanligvis bare i 1-2 minutter, men det er helt klart verdt det. Et av de beste og lettest tilgjengelige stedene å se nordlyset er i Nord-Norge. Det kan også ses fra andre land, men Nord-Norge er ikke like tett befolket som mange av disse stedene. Norge kan også tilby aktiviteter og omvisninger, i tillegg til hoteller og restauranter i områdene hvor man kan se nordlyset.

Midnattssolen farger himmelen i fantastiske farger av rød og gul, og er en soloppgang og solnedgang på en og samme tid. Fenomenet inntreffer nord for polarsirkelen i hele eller deler av sommeren ettersom hvor langt nord du befinner deg. I løpet av et døgn går ikke solen under horisonten, og derfor er den synlig hele døgnet.

Fjell og fjorder

Mesteparten av Norge består av fjell og villmark. Mange nordmenn bruker fjell og natur som en måte å komme vekk fra stresset i hverdagen, og uansett hvor i landet du kommer fra er det veldig vanlig å dra på fjellet i helger og ferier. Grunnet de mange mil av oppmerkede stier og ruter, er det lett å ta seg turer i fjellet i Norge. Det høyeste fjellet i Norge, og også i Nord-Europa, er Galdhøpiggen som ligger 2468 meter over havet.

Det finnes mer enn tusen fjorder i Norge, og de mest kjente finner du på Vestlandet. Den lengste og dypeste fjorden i Norge er Sognefjorden. Fjordene i Norge er populære reisemål for turister, og noen av de mest berømte er Hardangerfjorden og Geirangerfjorden. Hardangerfjorden kan man blandt annet oppleve ved å ta en spasertur opp til Trolltunga. Cruise, sightseeing, og kajakkturer er attraktive aktiviteter hvor man kan oppleve de fantastiske fjordene i Norge.