Press "Enter" to skip to content

Fantastiske steder i Norge

Det er ikke til å se bort ifra, Norge har noen fantastiske steder å se og reise til. Det er også noe for alle der: Du kan ta en storby-ferie, en sightseeing-ferie, naturferie eller kanskje en roadtrip.

Storbyferie i Norge

Det finnes mange fantastiske byer du kan besøke i Norge. De er alle forskjellige og har noe å tilby i forhold til arkitektur og kultur. Oslo er et naturlig valg i og med at det er hovedstaden i Norge. Den har det meste å by på i form av shopping, kultur og sightseeing. Her vil du kunne ha en veldig behagelig og gøy ferie.

Bergen er et annet naturlig valg, en flott havneby som også er en UNESCO World Heritage by og byr på mye av det samme som Oslo. Det er Norges andre største by, og det betyr shopping, restauranter og barer av høyeste kvalitet. Byen i seg selv har en fantastisk beliggenhet, den er omgitt av fjell og er regnet som inngangen til fjordene på Vestlandet.

Det finnes også andre storbyer i Norge for de som liker det, blant annet Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. Det finnes ikke noe mangel på byer å besøke. Derfor kan det være lurt å sette deg ned å se på alle mulighetene, hva du er ute etter og hvilken av de norske byene som oppfyller disse ønskene.

Besøk et av de kjente turistmålene

Trolltunga i Hordaland er en av de mest kjente stedene å besøke når man er på ferie i Norge. Trolltunga er et bergutspring som stikker ut omtrent 700 meter ut over Ringedalsvatnet. Hit må du gå, og det er en skikkelig manndomsprøve ettersom det er høyt og vanskelig terreng. Men for den som liker å utfordre seg eller å gå på tur så er dette virkelig verdt å se

Prekestolen er også et flott turistmål som er verdt å se. Det er et fjellplatå innenfor Stavanger, som er blitt nevnt av blant annet Lonely Planet. Over 250 000 mennesker besøker dette turistmålet hvert år, og selv om denne også krever at du kommer deg opp dit på egne to ben, så er det verdt å gjøre. Bedre utsikt må du lete lenger etter.

Aurora Borealis i Nord-Norge

Kan du egentlig reise til Norge uten å se nordlyset?Det er et av verdens mest fantastiske syn, som absolutt burde oppleves. Det er lettest å se nordlyset lenger nord da det er mindre lys, det blir mørkere lenger om vinteren og det er rett og slett mer av det der. Men du kan også være heldig å se det i resten av Norge. De beste månedene er mellom desember til mars, i Nord-Norge og Svalbard.

I Norge vil alle kunne finne drømmeferien, uansett hva man liker å gjøre. Vårt råd er at du setter deg ned og ser på alle mulighetene du har, og planlegger drømmereisen skikkelig.